Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ:Νέες κυκλοφορίες σχολικών βοηθημάτων θεωρητικών μαθημάτων



Κυκλοφορεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου
 
Nεοελληνική Λογοτεχνία Α΄ Γενικού Λυκείου - Προτάσεις διδασκαλίας
Δημήτρης Χριστόπουλος, Ελένη Πατσιατζή

Το βιβλίο Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γενικού Λυκείου – Προτάσεις διδασκαλίας ανταποκρίνεται στις ισχύουσες από το σχολικό έτος 2011-2012 οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος.

Στην πρώτη διδακτική ενότητα, Τα φύλα στη Λογοτεχνία, επιλέχτηκαν κείμενα τόσο από το σχολικό εγχειρίδιο της Α΄ Λυκείου όσο και των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώμονα τις σχετικές οδηγίες.

Στη δεύτερη διδακτική ενότητα, Από την παραδοσιακή στη μοντέρνα ποίηση, με τα ανθολογημένα κείμενα (εντός και εκτός των σχολικών βιβλίων) εξετάζονται τα γνωρίσματα της παραδοσιακής και της μοντέρνας ποίησης, αλλά και το πέρασμα από τον έμμετρο στίχο στον ελευθερωμένο και από εκεί στον ελεύθερο. Επίσης, εξετάζονται και τα θεματικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ποίησης (εθνικά οράματα, φύση, ο ρόλος του ποιητή) αλλά και τα ρεύματα του νεοκλασικισμού, του ρομαντισμού, του παρνασσισμού και του συμβολισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει στην ποίηση του Καβάφη και του Καρυωτάκη, οι οποίοι θεωρούνται οι «προάγγελοι» του μοντερνισμού. Τέλος, παρουσιάζονται οι αλλαγές που φέρνει ο μοντερνισμός του Μεσοπολέμου σε επίπεδο μορφής αλλά και θεματικής.

Στην τρίτη διδακτική ενότητα, το Θέατρο, εξετάζονται κείμενα που το Φ.Ε.Κ. προτείνει και δίνονται Φύλλα εργασίας που μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη και στο σπίτι.

Κάθε διδακτική ενότητα ολοκληρώνεται με κριτήρια αξιολόγησης.


Διαβάστε αποσπάσματα του βιβλίου εδώ

 

 
Tιμή: 15.70 €
ISBN: 978-960-16-4564-3
BKM: 8564
Σελίδες: 384

4 σχόλια:

Βερα είπε...

καλοτάξιδο το νέο βιβλίο σας! η εκπαιδευτική κοινότητα με αγωνία περιμένει τις εμπνευσμένες συνθετικές εργασίες και τις δημιουργικές προτάσεις σας!

Δημήτρης Χριστόπουλος είπε...

Ελπίζουμε να μην σας απογοητεύσουμε

Mary είπε...

Καλή επιτυχία στη νέα σας προσπάθεια. Γνωρίζετε αν θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή;

Δημήτρης Χριστόπουλος είπε...

Eυχαριστούμε Mary!
Tο βιβλίο κυκλοφορεί ήδη και σε μορφή e-book.