Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η βράβευση της ποιητικής συλλογής "Τροπή" της Χ. Βλάχου στα Ε' Πολυδούρεια

 

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά από το γεγονός ότι η φίλη και συνάδελφος Χρύσα Βλάχου βραβεύτηκε για την ποιητική της συλλογή "Τροπή", την οποία παρουσιάσαμε στον ιστότοπό μας και στην παρουσίαση της οποίας στον ΙΑΝΟ είχα την τιμή να συμμετέχω ως ομιλητής μαζί με τους νεοελληνιστές κ. Δ. Γουνελά και Γ. Ανδρειωμένο.
Βραβείο ποίησης «Μ. Πολυδούρη»
Τα Ε΄ Πολυδούρεια / 2013, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20:00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠεΘε Καλαμάτας. Ηταν αφιερωμένα στην ποιήτρια Μελισσάνθη, με κεντρική ομιλήτρια την Πέρσα Αποστολή, Διδάκτορα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μελισσάνθη, η φωνή της υπαρξιακής ποίησης». Το Βραβείο Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» για το έτος 2012 απονεμήθηκε σε δύο πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και συγκεκριμένα:
Στη Χρύσα Βλάχου, για την ποιητική συλλογή της «Τροπή» των εκδόσεων Θερμαϊκός, η οποία διακρίνεται για την πολύ καλή χρήση της γλώσσας, τον υπαρξιακό και φιλοσοφικό της προβληματισμό, καθώς και το πυκνό ποιητικό της ύφος.
Στον Θάνο Πάσχο, για την ποιητική συλλογή του «Έρως Ονειρευόμενος» των εκδόσεων Γαβριηλίδη, η οποία διακρίνεται για την ποιητική ευαισθησία της, το ιδιαίτερα λυρικό και ερωτικό κλίμα, καθώς και το λιτό, περιεκτικό ύφος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: