Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Φιλογνωσία: μια καινούργια ψηφιακή γωνιά

Το blog μας καλωσορίζει τη νέα ιστονησίδα για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό του συναδέλφου Γιάννη Παρίση. Ευχόμαστε στον ίδιο καλό κουράγιο και δύναμη. Τέτοιες προσπάθειες στους χαλεπούς καιρούς της ξηρασίας του πνεύματος αποτελούν άνεμο φρεσκάδας και ελπίδας.


Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Με μεγάλη μας χαρά, σας αναγγέλλουμε την έναρξη λειτουργίας της Φιλογνωσίας. Πρόκειται για έναν νέο και εντελώς διαφορετικό ιστότοπο υψηλών προδιαγραφών. Απευθύνεται σε δασκάλους, φιλολόγους, φοιτητές και μαθητές, καθώς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται για θέματα διδασκαλίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.
Όραμα και φιλοδοξία μας είναι αρχικά να προσφέρουμε διδακτικό και μαθησιακό υλικό εγγυημένης ποιότητας και εγκυρότητας, για όλες τις τάξεις και για όλα τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και για το διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Δεν θα περιοριστούμε όμως μόνο σ’ αυτά. Η Φιλογνωσία σταδιακά θα διευρύνει το υλικό και τις δραστηριότητές της. Θα καλύψει και πολλούς άλλους τομείς και ανάγκες της σχολικής και φοιτητικής ζωής, της επιμόρφωσης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και των σπουδών, της διά βίου μάθησης, ακόμα και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου όλων μας.
Απώτερος στόχος μας είναι να καταστεί η Φιλογνωσία μια αληθινή πηγή εκπαίδευσης και πολιτισμού μέσα στον αχανή ωκεανό του διαδικτύου. Κι αυτό, διότι το βαθύτερο πιστεύω μας είναι ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, μόνο η αληθινή και ουσιαστική παιδεία έχει τη δύναμη να οδηγήσει όλους μας μακριά από το αδιέξοδο, καλλιεργώντας τις αξίες, τα πρότυπα, τις ιδέες και τις γνώσεις που μας λείπουν.
Η Φιλογνωσία, λοιπόν, έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα στο φιλόλογο και στο δάσκαλο, στον εκπαιδευτικό και στο μαθητή, συμβάλλοντας με τις δικές της δυνατότητες στη δημιουργία μιας κοινότητας παιδείας, η οποία θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την πνευματική δημιουργία. 
Θα μας βρείτε στη διαδικτυακή διεύθυνση www.philognosia.gr  Σας περιμένουμε!
με φιλικούς χαιρετισμούς
Νικήτας Παρίσης, Γιάννης Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: