Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Nεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Β' Λυκείου

Η σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, κυρία Αγάθη Γεωργιάδου μαζί με τους συναδέλφους: Βενετία Αποστολίδου (συντονίστρια), Βασίλη Βασιλειάδη, Ειρήνη Γαμβρού, Νικολίνα Κουντουρά, Γρηγόρη Πασχαλίδη, Ελένη Χοντολίδου δημιούργησαν τις παρακάτω Οδηγίες, για να βοηθήσουν τους συναδέλφους να οργανώσουν τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου ως συνέχεια της Α΄. Αποτελούν μία πρόταση προαιρετική για τους συναδέλφους, πάνω στην οποία μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους σενάρια.

Περισσότερα

Eπιστολή

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Καλή μας χρονιά!
Τον περασμένο Φεβρουάριο το Υπουργείο όρισε μια επιτροπή για τη σύνταξη του νέου ΠΣ για τη Β' και Γ' Λυκείου, της οποίας ήμουν μέλος.
Όταν, εξαιτίας των πολιτικών αλλαγών, φάνηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για σύνταξη νέου ΠΣ συμφωνήσαμε να συντάξουμε “Οδηγίες για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στη Β' Λυκείου” ως ένα μεταβατικό στάδιο για να έχουν κάποια συνέχεια οι διδακτικές πρακτικές της Α' Λυκείου. Τις “Οδηγίες” αυτές τις παραδώσαμε τέλος Ιουνίου.
Από τότε δεν είχαμε κανένα νέο από το Υπουργείο και πριν από λίγες μέρες μαθαίνουμε ότι έχουν έρθει στα σχολεία άλλες οδηγίες, ας τις πούμε συνηθσμένες, για τη Β΄Λυκείου. Ως εκ τούτου εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα τις "Οδηγίες" που συντάξαμε για όποιον εκπαιδευτικό μπορεί και θέλει να πάρει ιδέες. Όσες και όσοι από σας είστε σχολικοί σύμβουλοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό αν το θεωρείτε χρήσιμο.
Όσοι διατηρείτε blog ή wiki μπορείτε να το ανεβάσετε, ολόκληρο σας παρακαλώ, μαζί με την εισαγωγή του. Εννοείται πως είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.

Φιλικά,
Ελένη Χοντολίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: